Tüm canlıların yaşamlarını ve gelişmelerini sürdürebilmeleri için sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme temel gereksinimlerin başında gelmektedir. Bu gereksinimin karşılanması açısından güvenli gıda tüketimi bir zorunluluktur. Tüketicilerin sağlık ve kalite beklentilerinin karşılanabilmesi için, üretimden tüketime tüm gerekliliklerin yerine getirilebilmesiyle sağlanabilen “güvenli gıda” ve buna yönelik uygulamalar olan “gıda güvenliği” günümüzde uluslararası platformda benimsenen kesin bir stratejidir. Halen bu konudaki gereksinimin önemi gelişmiş ülkelerde “tarladan-çatala gıda güvenliği” ifadesiyle sloganlaştırılmış ve tüm dünyada benimsenmesi önerilen bir üretim politikası olarak kabul edilir

           Hammaddeden tüketim evresine kadar tüm uygulama ve işlemlerdeki uygunluk durum ve değerlerinin sağlanması ilkesini karşılayan gereklilikler ifadesi “Kalite Güvenliği” olarak tanımlanmaktadır. Kalite güvenliğinin gereklilikleri karşılama için “İyi Üretim Teknikleri (GMP)” HACCP sisteminin kurulması ve tamamlanması uygulamada gıda ürünü kalitesinin bir göstergesi olarak birçok belirleyici parametrenin baz alınması olası risklerin önceden belirlenerek tehlikelerin önlenmesi şeklinde yapılmaktadır. Ancak değişik normların uygulanması ve ürünlerin farklı karakteristikleri gibi ayrıcalıklar, bazı temel stratejilerin geliştirilmesi zorunluluğunu getirmiştir. Üretimde depolamada, pazarlamada esas alınacak ürün güvenliğini garantileyen güncel uygulamalar olarak  bu stratejilerin kullanımı yaygınlaşmıştır. Gıda güvenliğinin yönetimi doğrultusunda, geleceğe yönelik çalışmalar, uygulama alanında temel olup HACCP sistemi tekniğinin uygulamasını yalnızca başlatmak değil, sürdürülebilirliği sağlayarak başarıyı ve sürekliliği yakalamak esastır.
1982 yılında kurulan Özler Tarım, kısa zamanda bölgede adından söz ettirmiş ve günümüzde de Türkiye’nin en büyük narenciye ihracatçısı olmayı başarmıştır.
         Firmamızın başarısının en büyük nedeni, meyve marketlere ulaşıncaya kadar, her aşamada Kalite ve Gıda güvenliğini ön planda tutarak Müşteri memnuniyetini esas almış olmasıdır.
         Bu kapsamda firmamızın Partner Üreticisi Baler Ziraat İşletmeleri, modern  tarım tekniklerini eksiksiz uygulamakta ve tarımda teknolojiyi yakından takip etmektedir.  Tarımda Avrupa Standardı olan GLOBALGAP sertifikasına sahip olup, bu sertifikanın gereklerini eksiksiz yerine getirmektedir. Çukurova bölgesinde 8.000 dekar narenciye ve Ulukışla’da 6.500 dekar elma ve kiraz bahçesine sahiptir.
Kendi kategorisinde gıda güvenliği ile ilgili uluslararası sertifikaları alan ilk firma olarak, bu konuya gösterdiğimiz hassasiyeti kanıtlamış bulunmaktayız. Mevcut sertifikalarımız
GlobalGap, ITU, BRC(British Retail Consorcium, ISO 22000, TNC (Tesco Nature’s Choice). M&S Field to Fork’dır.
Tüm ürünlerimizin izlenebilirliği mevcut olup, istendiği takdirde İnternet üzerinden Barkod numarası ile sorgulanabilir.
Tüketici ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için, Partner Üreticimiz Baler Ziraat tarafından, yeni narenciye çeşitleri yetiştiriciliğine başlanmıştır. Bunlar; daha geç döneme kadar dayanabilen meyveler veya raf ömrü yüksek meyveler olabilmektedir. Aynı zamanda daha değişik tatlar içeren narenciye çeşitleri de mevcuttur.
Meyve sebzeleri ilk evresinden itibaren her aşaması (sulama, ilaçlama, gübreleme, kesim vb) ziraat ve kimya mühendislerimizin kontrolündeki  anlaşmalı çiftliklerimizden tedarik etmekte, Avrupa standartları dışındaki hiçbir kimyasalın kullanılmasına müsaade edilmemekte,  işleme, paketleme ve soğuk hava tesislerinde en son teknolojiyi kullanarak  maksimum hijyen sağlanmaktadır.
Firmamız bünyesindeki modern tahlil laboratuvarlarında işlenecek ve işlenen ürünlerin sürekli fiziksel, kimyasal ve biyolojik  kontrolleri yapılmakta kontrolleri olumlu bulunan  ürünler firmamızın kontrolündeki araçlarla son kullanıcıya ulaştırılmaktadır.